Snuvade på placeringar

Klonen var taggad och revanschsugen. Förra året vurpade han efter fem minuter och fick bryta och vara tacksam att alla tänderna satt kvar. Iår skulle det knipas juniormästartiteln i Svenska Mästerskapen i Singlespeed (SSSM07). Vet inte hur det var hos honom, men mina tävlingsnerver var på noll. Har dragits med en grym förkylning som har gjort mig totalt orkeslös. Orkar inte ens gå tre trappor upp till lägenheten. Men starta skulle jag, och tanken var att bryta efter bara några meter.

När jag väl satt där på sadeln och trampade, kände jag vad skoj det var! Tog det lugnt och chansade absolut ingenting, utan gick istället när det var som värst. Ville ju inte vurpa och landa olyckligt. Men banan var snäll, inte en enda sten, och väldigt lite rötter. Däremot var det väldigt mycket upp och ner. Så jag trampade på, och helt plötsligt var jag i målområdet för varvning. Hur gick det här till? Jag skulle ju bryta efter starten? Det var så kul att jag glömde bort det helt.

I målet stod Klonen besviket, han kom tvåa. Efteråt tröstade jag honom med att det var ju klart bättre än fjolårets placering; utanför resultatlistan. Han var måttligt road. Att vara nästbästa junioren i singlespeed i Sverige, dög inte. Suck, dagens ungdomar.

Själv fortsatte jag glad i hågen ut på andra varvet. På den blev jag omkörd av de två sista, så jag var helt övertygad om att jag var sist och skulle få knipa titeln DFL. När jag till slut rullade in mot mål, saktade jag in och fick veta av tävlingsledningen att jag var sist, och jodå, jag skulle bli DFL. Stolt som en lärka, rullade jag över mållinjen, som DFL! Vilket jag inte fick vara länge till. Efter cirka femton minuter tjoades det i målområdet, Mike var på ingång. Helvete, han blir ju DFL, inte jag!

Så det var två glada med besvikna cyklister som styrde kosan hem i den hyrda bilen. Förkylda och snuvade på våra titlar som juniormästare och Dead Fucking Last.

Kattis tog bilden.

3 reaktioner på ”Snuvade på placeringar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.