Trött, långsam och sen

Nackdelen med att vakna utan väckarklocka har jag märkt av den senaste veckan. Kommer upp mellan halv åtta och åtta. Den tiden då jag helst gärna redan vill vara på jobbet, för att slippa alla vardagscyklister som vinglar omkring. Saken blir ju inte bättre av att jag tar min singlespeed med utväxlingen 32/18 till jobbet. Normalt tar det cirka 18 minuter att cykla till jobbet, idag tog det 28.

Min kropp får det den behöver, inte vill ha. Vad min kropp vill ha, är det något helt annat än vad den behöver. Behöver min kropp sova tio timmar två nätter i rad, så får den det. Lade mig tio igårkväll och likadant i förrgår. Och ändå sover jag till nästan åtta. Men är det någon som vet hur mycket min kropp behöver i sömn, så är det just min kropp. Och jag lyssnar på min kropp.

4 reaktioner på ”Trött, långsam och sen”

  1. Samma här! Det skulle gåt åt skogen om jag lyssnade på kroppen.

    Den lyssnar på kroppen varannan dag på helger och semestrar. Utöver det är det jag som bestämmer!

  2. Hemligheten är att lägga sig i tid, räkna bakifrån, när ska du vakna och hur länge sover du. Så lägger du dig den tiden. Och _inte_ bryter rytmen på helgen. Det gjorde jag i lördags, “glömde” att lägga mig, det blev 2 på natten. Sen ska man vara uthållig, köra på några veckor, så kommer man in i rytmen.

    Jag har gjort så här i 6 år, å det fungerar i princip skitbra. Vissa dagar mindre bra. Men jag mår så mycket bättre, mycket mer utvilad. Än att bli väckt mitt i en djupsömn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.