Yrkesskada med fri tolkningsrätt

Jag är yrkesskadad! Lyssnade på radion med ett halv öra, och de sa ordet julplatta. Hela deras vidare diskussion på radion blev helknasig, för enkelspårig som jag är, hörde jag ordet hjulplatta istället!

* hjulplatta uppkommer när ett tåg bromsar för hårt så ett hjul låser sig och det glider i låst läge på rälsen. Då slipas hjulet ojämnt och blir platt just där. Sedan när tåget rullar igen, så slår det platta stället på hjulet i rälsen dunk dunk dunk. I värsta fall slår det sönder rälsen, i bästa fall får hjulet svarvas om. Det första kan kosta flera miljoner, det senare bara massa tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.