Dölja sin innersta rädsla

Efter den 11 september sade Bush, att “den som inte är med oss, är emot oss“. Detta resonemang verkar ha genomsyrat inte bara värden utan även svenskarna. Säger du inte öppet att du är för något, kan det tolkas som att du är emot det.

Att kalla någon för bögjävel nu för tiden, får knappast någon att höja på ögonbrynen. Varken den homosexuelle eller den heterosexuella som blir kallad bögjävel, skulle reagera nämnvärt. Men att bli kallad för homofob, det vill ingen. Det är värre, det är riktigt kränkande. Så i paniken att inte bli anklagad för homofobi, gör många vad som helst för att komma ut och erkänna sin sympati för hbt-rörelsen. Nu under pride-veckan är det massa företag som sponsrar Pride. Exempelvis har SL köpt pride-flaggor för flera hundratusen för våra skattepengar och flaggar upp alla sina bussar.

Förstå mig rätt. Det är skitbra, vi måste visa vårt stöd för de förtryckta och de jagade. Det är tyvärr inte helt accepterat att vara avvikande i Sverige, många blir jagade, hånade och utsatta för våld. Så får det inte vara! Men det är inte dit jag vill komma. Varför är dessa sponsorer så ivriga att berätta för hela omvärlden i parti och minut, sitt stöd för hbt-personer och för pride? Jag får helt enkelt känslan av att många av dessa innerst inne är homofober! De gör allt för att dölja sin homofobi, men har (äntligen) insett att det inte är helt politiskt korrekt att vara homofob. Därför gör de allt för att dölja sin homofobi genom att ivrigt stödja det de egentligen är rädda för. Förhoppningsvis kommer det något gott ur det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.