Dyrtider

Som sjukskriven får jag bara 80% av min lön. Det innebär att jag på en månad förlorar mer än 1500 kronor. Inte bara inkomsterna minskar, utgifterna ökar något katastrofalt när jag är hemma 16 timar per dygn, istället för fyra som när jag jobbar. Det gör att det går åt mer av allting här hemma, annars är det jobbet som står för förbrukningsvarorna. Exempelvis går det åt fem gånger så mycket toapapper mot normalt, tio gånger så mycket kaffe, hur mycket mer ström till dator och belysning. Ska iallafall försöka börja jobba distans denna vecka. Föst nästa onsdag tas stygnen bort och då hoppas jag kunna ha en vanlig sko på mig. Men inte förrän i slutet på december kan jag belasta foten fullt. Säger dom.

Egentligen borde det alltså vara tvärtom, att jag får mer i sjukpenning än lön när jag jobbar, öfr att det är dyrt att vara hemma. Vad sägs om 120% i sjukpenning? Det borde räcka tror jag.

4 reaktioner på ”Dyrtider”

  1. Det är i dessa lägen det är bra med ett jobb man kan sköta lite överallt ifrån. Jag har inte haft en enda sjukdag efter min bicepsvurpa och det hade aldrig funkat om jag skulle ha varit tvungen att vara på jobbet varje dag. Många tusenlappar har jag sluppit kasta bort på det.

  2. Jag hör dig. Jag tycker även man borde få lön medans man är ledig, för det är faktiskt fruktasvärt kostsamt att vara ledig! Det är somsagt betydligt mycket mer tid som ska underhållas än när man är på sitt jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.