Sista dansen på Svansjön

Efter alla år vi argumenterat och tjatat om att få tillbaka spårvagnen i Stockholms innerstad, är bygget nu äntligen på gång! Vid Berzelii park är trottoaren uppriven och förberedd för spårläggning. Imorgon är sista dagen Djurgårdslinjen går runt i slingan vid Waldemarsudde, sen ska den renoveras över vintern. Vagnhallen kommer att utrymmas i december för att byggas om och ut för att passa moderna spårvagnar och modernt driftunderhåll. Tyvärr kommer många klassiska lokaler och traditioner försvinna. Som “lönnkrogen” Café Döda Svanen inne i Skengränd. Det är inte helt kalrt om den ska rivas, då den ligger på en tredje tomt, utanför ritningarnas gränser. men säkra kan vi aldrig vara. Så för säkerhetsskull hade vi troligen den sista Svanaftonen och vi festade som vanligt på öl, chips, flipperspel, musik från en jukebox och skvaller om de senaste bravaderna på spår annorstädes och i närheten. Tack Svanen, vila i frid. Igen.

Nu undrar ni varför den heter Café Döda Svanen. I tidernas begynnelse, hittades en död svan precis bakom förrådet som sedan blev Caféer. Så enkelt kan det vara, och en fin skylt har krogen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.