Negerboll

I DN kan vi läsa hur SJ gjorde reklam för negerbollar i tågets högtalare. Nu förfasas de politiskt korrekta. Diskrimineringsombudsmannen har tidigare klassat ordet som olämpligt eftersom det kan förknippas med slaveri och rasism.

Samtidigt kan vi i DN läsa att Sverige får bakläxa av FN:s råd för mänskliga rättigheter när det gäller bland annat hatbrott och diskriminering mot minoriteter och brister när det gäller jämställdheten. Snacka om att sila mygg och svälja elefanter. Det är lättare att ta ställning mot kakverket negerboll än mot rasism och förföljelser. Är det inte bättre att vi lägger energi på att bekämpa den verkliga rasismen, hatbrotten och förföljelserna istället för att lägga energi på vad kakor heter?

Då ska vi väl inte få säga kaffe heller, det kan ju associeras till kaffer, vilket var ett nedsättande namn på de svarta under Apartheid i Sydafrika. Kan vi inte förbjuda hela svenska språket på en gång, allt kan ju tolkas rasistiskt.

2 reaktioner på ”Negerboll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.