Knähundar

Som bilist är det ganska svårt att omedvetet bryta mot någon lag eller köra fel. Vägarna och skyltningarna är så intuitiva och logiska. Du måste verkligen anstränga dig för att göra ett fel i trafiken. Däremot är det svårt att göra rätt när du cyklar, inte ens om du anstränger dig för att göra rätt.

Cyklade till Gunilla via Årstabron, Västerbron och Ekelundsbron och trotsd att jag ansträngda mig för att cykla på cykelbanor och följa alla trafikregler blev det många gånger fel. helt plötsligt tog cykelbanan slut och jag hamnade på en trottoar för gående. Eller så mynnar cykelbanan ut i mötande trafik! Eller så tar den slut i en bergvägg. Varför kan det inte vara lika enkelt att cykla som att köra bil, med tydliga skyltningar, logiska dragningar av cykelbanorna och intuitiva övergångar?

Det pratas om att vi måste få ett hållbart samhälle, att vi måste sänka koldioxidutsläppen, minska vägdammet av motortrafiken. Men vad görs för att underlätta för cyklisterna? Nada! Det satsas bara mer och mer på bilarna, och vi som färdas miljövänligast och hälsosammast, får det som blir över. Den enda slutsatsen jag kan dra, är att politiker och tjänstemän inte vill underlätta för cyklister och försvåra för bilisterna. De sitter helt i knäna på bil- och oljeindustrin som Paris Hiltons odrägliga piphund.

3 reaktioner på ”Knähundar”

  1. Jag som hittar dåligt i stan blir helt lost när jag cyklar, just för att skyltningen ibland behagar försvinna och cykelvägen tar slut Det är irriterande. Och farligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.