Utrotningshotad art

Tanten är en utrotningshotad art i Sverige. Det är knappt vi får se en riktig tant längre. Tanten med sin knälånga kappa, obligatoriska handväska och alltid med en hatt. Hatten är arten tants största kännetecken som alltid bärs oavsett tillfällen.

Men nu är det sällan jag får se en äkta tant i Stockholm, eller inte alls. Jag minns tanterna när de satt med hatten på på konditori Royal i Karlstad. När huset senare revs och Royal flyttade till gamla Riksbankens lokaler och de slutade med bordsservering – en företeelse som bara det borde K-märkas – så försvann även tanterna med sina hattar. De blev så att säga utkastade med badvattnen. Jag saknar tanterna med hatt på konditorierna.

Till min glädje gled jag och Gunilla in på ett fik i gamla stan i Riga igår och där satt dom! Tanterna med hatten på och fikade. Hoppas de inte blir utrotade i österled som här hemma. Undrar om jag ska starta en insamling eller till och med en Facebook till tanternas bevarande?

4 reaktioner på ”Utrotningshotad art”

  1. Ta nockebybanan ut till Nockeby och kolla tanterna som bor på hemmet där. Dom har hatt, rullat lätt blått hår, kappa och tjocka hudfärgade strumpor. året om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.