Kortare inte alltid snabbast

Testade en ny väg hem från Slagsta som skulle vara 18 km istället för 25. Men tänkte lite fel. Tanken med träning är väl inte att köra kortaste vägen? Blev nog lite dumt där… Nåja, en alternativ väg kan vara bra och kunna. Men denna var kantad av ideliga svängar, stopp, kantsten, grus och potthål in masse. Så jag sparade bara 10 minuter. Kanske inte ska nämna att jag som vanligt cyklade vilse i Stureby?

I och för sig kan det bero på att jag inte kunde vägen riktigt eller kände till alla dess faror. Nästa gång gör jag som vanligt, tar via Glömstavägen, Huddinge och Ågestavägen. Den vägen kan jag utantill, vet var potthålen och andra hinder finns. Blir mer flyt så, går att mata på.

Dagens lärdom alltså; genvägar är senvägar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.