Nettocykling

Hakade på Gruppetto från Slagsta med Bjarne som ledare. Tranpsortsträckan dit tog jag via kringelikrokvägar. Nu igen. Vad sa jag häromdan?! Genväg är senväg. Men jag tog det lugnt, ska inte ta ut mig innan jag ens börjat, och så skulle jag hämta upp Bjarne.

Fram till Saltå kvarn hade vi ett rullsnitt på 30,8 km/h i hård motvind. De kändes i benen redan i Södertälje, men jag börjar vänja mig vid att cykla med stumma ben, så det var bara att trampa. Vid Botkyrka golfbana meddelade Bjarne att vi haft ett rullsnitt på 31,5 km/h, vilket ju får anses som klart godkänt. Lite lustigt att rullsnittet sjönk när vi vände och fick medvind. Många var trötta på slutet, och det var lite si å så med tvåpar emellanåt.

Humusmackan på Saltåkvarn alltid lika god som förra gången. Och benen dog inte! Alltså är humus mycket bättre än leverpastej. Körde med en sportdrycksflaska och en flaska med vatten med två Resob i (vilket fick en full påfyllning vid Saltå kvarn med medhavd Resorbtub). Pissar mycket mindre än med rent vatten. Mycket bra för moralen att inte be om pissestopp.

Grumt trevlig cykling. Jämnt och fint, inga spurter som krossar klungan och så en god humusmacka på det. Kan det bli trevligare än så?

2 reaktioner på ”Nettocykling”

  1. Jo, på det att det är jämnare och mjukare och lugnare uppför – inga ryck, spurter eller jagande – och därmed blir rullsnittet högt, utan att det märks.

    Förra gången jag cyklade så här fort, var jag slut efter 6 mil, eftersom det rycktes och var hårt uppför. Igår var jag pigg som tusan efter 10 mil!

    Så här vill jag att vi kör på Vättern! Då får vi högt snitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.