Maskinerna är våra vänner – eller

Machine City, Matrix

Personligen vill jag uttrycka mig med mina egna ord, inte kopiera andras. Men så klämmer nån ur sig så klockrena saker så jag får rysningar. Här är ett sånt jag hittat på Facebook, och jag fick tillstånd att mångfaldiga det.

Människor som kapslar in sig i en maskin blir nästan ofelbart snart mentalt degenererad och reducerad till en biologisk maskindel, och börjar uppfatta världen enligt en maskinlogik istället för en människologik. Och det är ett av de filosofiskt grundläggande problemen med bilen, att den de facto förvandlar oss till maskiner och våra städer till maskinstäder. I dem finns ingen plats för något annat än maskiner och deras ständigt ökande krav på högre hastigheter och ännu mer yta. Därför går det inte att samarbeta med massbilismen. Den är inherent fientlig till människor helt enkelt.

Nu piggar vi upp oss med en liten melodi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.