Hipp hipp käftsmäll

dagens bästa present stod Jonas för

Tidigt på morgonen strömmade förutom de obligatoriska grattisposterna på Facebook – för hur enkelt är det inte att gratta nån nu när vi har Facebook? – till rabatterbjudande med grattis från diverse företag. Min födelsedag verkade arta sig bra.

Sen kom mejlet som hjälpte mig att definitivt fatta beslutet om jag inte ska leda Farstas sub12-grupp på Vätternrundan. Det hjälpte mig även att fatta beslutet att inte starta över huvudtaget. För tydligen ansågs jag inte vara officiell ledare förra året enligt ledaransvarig. Det spelade ingen roll att platsansvarige godkände inköp av ledarkläder, inte heller att styrelsen bjöd på både årsmötesbuffé och Ålandsresa förra året. Jag var ändå inte ”auktoriserad” ledare och kunde därför inte åtnjuta de förmåner en ledare har som att få ersättning för ledarkläder eller utlägg för slangar till punkterande cyklister, bars till bonkade cyklister eller snabblänkar för avtrampade kedjor. Bra! Hädanefter får de de som inte är utrustade klara sig på egen hand. Jag har inte råd att dela med mig av mitt eget förråd. Så mycket för den uppskattningen på födelsedag. Tack!

Sen blev det bara bättre! Bästa Jonas bjöd på lunchbuffé på cykelhaket nummer ett, Bianchi Cykel & Café.

Även om jag var den enda som var cykelklädesklädd, så kändes det hemma liksom. Tack bästa Jonas.

Lite senare kom det fem tårtor till kontoret för att fira… näe, inte mig egentligen. Men vi kan väl låtsas det? det var för att vi från idag inte längre är en egen resultatenhet, utan nu ingår som en avdelning i det stora Verket.

Dagen är inte slut än, men gubbjäveln fyller inte jämnt, så något födelsedagshångel är väl inte att vänta.

6 reaktioner på ”Hipp hipp käftsmäll”

 1. Skit, kort och gott. Inte att du fyller år eller blir bjuden på lunch då, utan att klubben beter sig på det här viset. Men det är klart, man sparar säkert pengar på att ha ”icke auktoriserade ledare” som lägger ner sin fritid på att stötta nybörjare, och delar ut av sina personliga tillhörigheter för att hjälpa de av dessa som inte ännu lärt sig att det är bra att ha med sig slang, kolsyrepatroner, snabblänkar, mat och några längder extra mjukt skithuspapper ut.

  Du resonerar rätt, tycker jag. Och styrelsen kanske inser hur fel det är nån dag, men det är lite synd att det är på bekostnad av att vi ska bli kända för att lämna folk åt sitt eget öde i vägkanten?

  1. Ingen skugga över styrelsen, de har ju sett mig som ledare. Men ledaransvarig har inte gjort det. Han är nog ensam att ha den synen, då alla andra sett mig som ledare.

   Vi har ont om ledare, och det här underlättar inte rekryteringen, vilket jag meddelat vedebörande.

   Nåja, jag har fått lunch och tårta och väntar FORTFARANDE på hånglet!

  2. Varför är det bara gifta män som ställer upp? Är ni lika svältfödda som jag eller är dagens svenska kvinnor frigida istället för frigjorda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.