Rosornas krig

rosen Gunilla

Första majcykling med start redan klockan 12 för att komma hem tidigt. Trodde vi.

Härligt väder och ganska snabbt insåg jag att vintertröjan var för varm. Målet för dagens tur var att köra i sub12-tempo för att träna den gruppen inför Vättern, vilket innebär 26-27 i rullsnitt.

Men vilken röra det blev. Jag brukar aldrig glömma dricka och brukar hålla koll på andras intag. Men inget av det lyckades jag med. Hade fullt sjå att få folk att trampa. Det började med kedjebrott redan efter 50 m! Och redan på Ågestavägen var det luckor delux, och på Glömstavägen var vi nere i 22 i marschfart på platten. Då går de inte att hålla planerade 26 i snitt! Och sådär höll det på, det blev ryckigt då många inte ens orkade med 24 i snitt. Undrar hur de ska klara 26-27 i snitt i 30 mil om två månader, när de inte ens klarar 24 i snitt efter 5 mil?

Sakta minskade skaran från 12 till de 8 som kom fram till Farsta efter 11 långsamma men ändå jobbiga mil. Samtidigt, är det svårt för mig att hålla igen och köra långsammare än under min förmåga. Nåt jag verkligen måste träna på, att anpassa mig till en låg hastighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.