Banmuseet

Igår var vi i Ängelholm på D-möte. Vi gjorde ett kort besök i det nya Banmuseet och blev positivt överraskad. Trodde den skulle vara tråkigt fylld med gula spårfordon. Nej, den var fylld med timmerkojor i naturlig storlek, en kopia på världens första lok och mycket mer. En jättemodelljärnväg som var synkad med ett diabildspel, var det som mest imponerade på mig. Detta museum är något jag rekommenderar till alla som är intresserade av en betydande del av Sveriges historia. Lustigt nog ursäktade sig museichefen med att det inte var färdigt ännu. Jag tyckte det inte märktes, för det var ju 100 gånger mer färdigt än Spårvägsmuseet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.