Lätt packad

Har nu provpackat mina två packväskor och vägde in dom. Det blev 14,6 kg tillsammans. Kan låta mycket, men så innehåller de sovsäck, kläder för fem dagar, mat för fyra dagar, gasolkök med tre timmars kokning, regnkläder, en bok och lite cykelgrejer. Styrväskan vägde in på 5,2 kg och innehåller sånt som jag behöver snabbt tillhands som myggspray, pengar, slang och pump, telefon, pengar och andra småmåsten.

Får se hur det här äventyret avlöper. Har aldrig cykelsemestrat förut. Än mindre tältat förut – om vi bortser från två tätningar i Hultsfred och Roskilde. Då var jag varken nykter eller ansvarig för tältresningen. Tältet har jag lånat av Gunilla och hon demonstrerade ihopsättningen i sitt vardagsrum, så jag vet hur det ska sitta ihop. Dock utan tältpinnar i parketten. Blir spännande och se hur tält fungerar på gotländska parkettgolv.

På pakethållaren kommer tält, liggunderlag och vanliga skor att surras fast. De väger tillsammans 7,7 kg. Total packvikt blir med de två sidoväskorna, styrväskan samt grejerna på pakethållaren 27,5 kg. Och varför har jag med så himlans mycket grejer? Jag vill så långt som möjligt vara helt självförsörjande och oberoende av bensinmackar och campingplatser. Visst kanske det händer att jag kommer att äta några gånger på lokal, eller slå upp tältet på en campingplats. Eller jag kanske till och med tar in på något boende för att sova i riktig säng. Men det är inte huvudmålet för resan. Det blir som det blir.

Målet är att cykla så länge och långt jag finner kul. Gärna hela Gotland runt. Men blir det för struligt med tältandet, jobbigt att cykla med tung packning eller att vädret är emot mig, så åker jag hem. Ska börja med att från Visby cykla söderut utmed västkusten så långt jag hinner, då båten angör Visby först klockan 14 imorgon måndag. Så första dagen blir kort. Sen ska jag se om det går att cykla 10 mil om dagen. Onsdag och torsdag har museijärnvägen i Dalhem öppet, så det ska jag försöka pricka in. Sen får vi se hur jag gör. Mot Visby eller fortsätta norrut. Hemresan är alltså inte bokad. Jag tar en dag i sänder och ser hur det blir helt enkelt. Senast fredag eller lördag åker jag hem.

Ska försöka rapportera på denna blogg varje dag. Kanske flera gånger om dagen. Så håll utkik. Imorrn går båten.

2 reaktioner på ”Lätt packad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.