25 ton rakt upp i rôva

Upp till kamp mot mördarna i bilar

Med tre timmar kvar, stod jag på 16:e köplats till tre timmarsspinningen med discoglenn på Medis. Sannolikheten att jag skulle få en plats var minimal. Så jag drog i mig en fuskvariant – fick jag veta sedan, mer om det senare – av #elvisfrukost och drog på mig paltorna, pumpade upp däcken och fyllde på vattenflaskan. Drog in till Cykelcity för att prova nya klubbregnjackan så jag vet vilken storlek jag ska beställa. Medium verkade sitta som gubben i jackan. Tyvärr har Trimtex, som är Fredrikshofs klubbklädesleverantör, fått för sig att överkroppskläderna ska sluta vid midjan, så stoppar jag grejer i bakfickorna, som vi ska göra, så glider de upp som en behå, så att ryggslutet blottas och utsätts för drag och kyla. Obra. Tacka vet jag Assos som gör tröjor och jackor som täcker hela rumpan. Men så kostar de fyra gånger mer. Det går inte att få allt har jag lärt mig. Men en riktig karl ska väl tåla lite sprut på rumpan.

Där kunde dagen slutat. Och mitt liv. Uppenbarligen har jag en jävligt snygg rôv då alla ska ligga en meter bakom mig. Men 23 ton ledbuss rakt upp i röva är inte skönt, när jag bromsar in för väjningsplikt vid en rondell. Eller hade du tänkt dig att jag ska köra rakt ut i trafiken?

Ska jag behöva vara beredd på att bli brutalt mördad, för att jag följer trafikreglerna och stannar för väjningsplikt, stopplikt eller rödljus? Nåja, om några veckor kommer polisen som ett säkert vårtecken stå i P4 Stockholm och gråta att cyklisterna minsann är livsfarliga i trafiken. Håll käft säger jag! Ut och i trafiken istället och gör ert jobb och rädda liv.

7 reaktioner på ”25 ton rakt upp i rôva”

  1. Väl rutet! Det man _eventuellt_ kan trösta sig med är att bilburna trafikanter beter sig – om möjligt – ännu sämre, och då mot varandra, vid avlämnings- och upphämtningsplatser på skolor och dagis. Men det är en klen tröst.

  2. Medium sitter perfekt över bringan. De är för korta bak helt enkelt. Vet flera som tycker samma sak.

    Dags att gå med i Fredrikshof, Sveriges snyggaste cykelklubb, och bära sån snygg tröja?

    1. Vi ska väl inte diskutera tycke och smak, då vi båda vet att du har stenkoll på stil och finess vad gäller cykling, och slår mig med hästlängder. Dock upplever jag VCK:s klubbkläder som röriga med flera olika färger och olika fält. Brandgult och blått är lite Televerket över sig ;~)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.